Saturday, July 31, 2010

Boring Kpada Masyuk!!

Today,31/7/10...aku memulakn hidup ku bgn dlm keadaan kesejukan baring di antara Farhan yg tgh brbungkus dan Doman yang tidak brbaju.....Tuan punya rumah,Nas mgerakkn kmi semua untuk prsedian bersukaneka...Semua lantas bgn dri tmpt beradu kecuali seorg yang sudah diketahui kelambatn nya...Din Dang(izzudin Pendang)...apabila semua pekerjaan telah selesai,Doman mngetahui kami mlayari bahtera mnuju blik ke UNIMAS untuk mghadiri sukaneka atas dasar kesian kepada skuad MPP..kehadiran kami d UNIMAS,di smbut hangat oleh para pnyokong kami Iaitu skuad katak2 dan belalang di tepi kolam bagi mnyaksikn kehebatan kami....
Program dimulakn dgn pmbahagian kumpulan yg mnyaksikn semangat setiakawan antara kami tergugat apabila hnya dibenarkn hnya 3 lelaki untuk satu kumpulan..di sini lah brmulanya perperangan antara skuad DOMAN HOT dan RETRO yg masing2 diketuai oleh doman dan sam...sbelum brmulanya prperangan,kedua 2 pasukan brkomplot untok memasuki Final brsama2....prtmbahan ahli brlaku lagi,dimana kami mndapatkn khidmat kechik(irfan) dan kazen AB(zailan) untuk mnguatkn lagi skuad kami yg sudah sedia kuat...haha..
untok game yg prtama iaitu telematch,aku brgnding dgn sam n din untuk acara lari kaki brikat,sbelum prmulaan acara,team aku telah mrancang strategi bagi memastikn kami brada d tempat yg prtama...dannnnnnn ia nya mmbuahkn hasil,apabila kami brjaya mngungguli acara lari kaki brikat,nmun scara kseluruhn nya,kami tewas kpda skuad Doman akibat kesilapn strategi bgi acara mngisi air dlm botol...haha...bgi acara brikutnya,talam bracun,we only managed to grab 3rd place..haha





bagi acara sterusnay,sam n kazen ab(zai)mnunjukkn bakt mereka brmain bola bracun,pabila mnjadi tonggak skuad kami untuk mendpt tmpat prtama..trnyata strategi attack tanpa belas kasihn byk mmbntu kami untuk mng...haha...program di akhri dgn skuad RETRO mndpt 3 hadiah...dan hadiah trsebut seakan2 sudah hmpir habis kuantiti apabila diletakkn di blik din,apabila ramai pngunjung blik din makan brsama hadiah trsebut..haha(trmasuk aku skali)...aku share sdikit gmba untuk di tengok2...nice one!

Friday, July 23, 2010

EXAM WEEK AROUND THE CORNER FLAG!


Semestinya exam mbawa pelbgai rasa @ feeling kpda suma student xkira yg msih brtadika hingga la budak universiti...bgi ssetengah org,exam adlh bnda yg dtggu,nmun exam juga adalh bnda yg pling mnakutkn dan mnyeram kn...bagi aku yg agak kureng nie,exam week adalah week yg pling tension skali..di tmbah lagi dgn asignment brtubi2,trutama nya dri klas crit think(ct)..sbagai bakal pemain bolasepak barcelona,adakah prlu untuk aku mnangkap labah2 mngunakn btol?ia lnsung x logik skali...ia lansung x mampu mnajamkn lagi skill yg sudah sdia ada dlm diriku ini...sgt mrunsingkn...hissssh(mngeluh)..exam bio n chemy seakn2 sudah brsedia untuk mnjemkn lagi otak ku...tapi,xpa.demi mncapai cita2 kita hrus brsedia dan tabah mngharungi dugaan...

kalo di pkir2,agak x logik bgi pelajar untuk x mnyukai exam,krna exam adalah pnentu untuk kita gagal @ tidak...jika kita brharap untuk x exam,adakah kita x mrasa pelik knpa kita hrus blajr?x logik kn...kmform la kita ada tujuan untuk bljar..tujuan nya adalah mudah...adalah untuk lulus dlm exam...jdi anggap la exam i2 pnting...hahaha..rasa mcm dekan jak...

jadi..disini saya akn brkongsi tips untuk brjaya dlm exam...First pgi la ke cais smpai pkul 4 pagi...pstikn controller dan laptop dbawa brsama...ia akn mmbntu anda..haha.2nd,pstikn gel rmbut sntiasa dpakai...ia mmbntu anda untuk mnghfl dgn lebih mudah..that's all...astalavista!

Wednesday, July 21, 2010

HUJAN TURUN LAGI!!!!


hujan turun lagi...dan ak mrasa sngt kecewa...hati ku remuk bak kaca dhempas ke batu pecah brderai...sungguh pun org mngata kn hujan i2 rahmat...nmun,pa bila hujan i2 trun d wktu ptg @ lbih spesifik lagi wktu riadah..aku x akn dpt mnerima konsep,"hujan mmbwa rahmat"...FYI,aku mmg x ska mun x dpt men ptg2...len rsa eyh..mcm budak ompuan jak dudok dlm dorm kalo wktu riadah.....ku sgt boring!!!!!!!!kalo da dwn futsal brsertakn dgn turf rmput,bru la ku x endah ujan turun ka x....dpt juga ku men dgn kengkwn...byk juak pluh kuar....nie x...dudok brhdpn ngan lappy jak...boring nya...rsa mcm mlakukn aktiviti yg x mnyihatkn jak...bontot!!!! 

Tuesday, July 20, 2010

PEGI UNIMAS!

sebenarnya....nang xda papa mok di tulis....cuma lmak dah x update blog...besa la...mls la kmk tok....ku tgkcdak irfan ngan syam mala la update blog...yala ku update jak...xda pa mok di tulis gk...yg pntingku must study hard....ku x mok klh n ku mmg x ska pun klh...ku mokmng jak...nak lwn suma org wlaupun ku tok x la hbat ney...hahaha