Monday, December 6, 2010

results ok saja bah!!

dpat result exam...ok je!haha..biarpun stress n sorrow,p pa bleh buat...time is passing by,not turned back..lala..result ckup2 mkn,..asal dpat perform second sem,cun2 dpat pointer 3.89 bersyukor la..ya jak la..kalo la aku tahu,b.i n it memainkn peranan.kmform2 ku struggle..p pling mhampakn adalh math,nang kmform dah dpat A-,skali exam paper 2 kuar..perghhh..spatah haram ku x ingat..hentam jak la..so mmg paper 2 sdikit sbnyak mnghancor ku..adoyai..ok..time to struggle is on da way!

Friday, November 19, 2010

Final exam


Hai....
fianl exam...sgt susah dan sgt membantu kita...
seprti yg kita sedia tahu...semua student tidak kira budak tadika,UPSR,PMR,SPM n Universty...semua tkut dgan fenomena 'exam'...aku sbenarnya sgt la mlas nak explain psal final exam..aku cuma suka explain pasal apa d buat smentara mnunggu result

semestinya kita perbnyakkn doa...ia adalah cara kita mmohon permintaan kepada Allah,dismping itu mndekatkn diri dgan Allah..berbeza memohon permintaan dgan memuja kubur,ia adalh syirik mahupun khurafat,(mcm ustaz punya ceramahkn)haha..biasa lah....

Budaya di m'sia...seprti yg suma tahu,org kita mngharap lebih tapi action nya kurg...aku mbil perptah nie dri peribahasa english..(baca lh buku falsafah terbitn bruce lee,beliau sgt hebat berphilosphy..berbalik kepada isi utama,mgharap yg lebih,tapi effort kurg..ia sgat sinonim dgan aku swaktu aku SPM dahulu...selps ssaja SPM,smgat bis aku konfiden straight A's..last2 slack..haha.xpa,aku sgat bersyukor..mmg effort aku sgat la kurg terutamanya subjek chemistry..xpa2..yg pnting aku berjaya ke pringkat seterusnya(kiranya still on the track la) untuk mngapai cita2 ku..mmbeli kereta dan rumah sndiri...
cita2 terbesar dlam jiwa ku yg sudah lama tersemat dri ku darjah 2 lagi....so,untok exam kali ini,mmg aku dgan konfiden aku x dpat 4 plat,so aku chill sntiasa..dgan hrpn result aku xla seteruk mana..masa exam,aku chicken pox,tersgat sgt la sengsara,aku x dpat blja beyond the limit,wktu mnjawab,aku berasa x selesa,rasa gatal menular ke seluruh pelusok bdan ku,mnyebabkn aku kerap ke tndas,untok mnyapu ubat gatal..so target ku untok exam kali ini,adalh 3 ke atas saja,insallah...

apa2 pun my prediction for 4 plat cadidates are,suffian n luther..i can see there were struggle really hard...i admit that,i am jeles wif their credibilities n spirit...i hope next sem,i dpt jadi lbih rjin n bersemangat pergi ke kuliah n tutorial class,even hnya skali saja aku ke klas tutorial..


Tuesday, November 9, 2010

update blog~

aku mghadapi chicken pox 2 mggu yg lepas...dan alhamdulilah sudah kmbali pulih...syukor kepada Allah.tidak lupa rakan2 ku yg bnyak mmbantu mmberi tips dan semangat untuk terus bermati2an mnjawab final exam.....ok i2 saja untuk kali ini..ada masa update gk..orait.apa2 pun...malaysia boleh...

Wednesday, August 25, 2010

indah nya jika aku tiada roomate!!


Dashboard blog ku!

engkau lah tempat aku bermadah bicara....kau la tempat aku menaip isi hati ku yang terbuku ini...
i wish i could possesed a dagger that could rewind the past..(Prince persia influenced me a lot)..kalo bleh,kmform dah lma aku datang aher ke unimas wktu first2 dtang dulu...kalo mak aku x skema,kmform aku dah daftar sminggu lepas tarikh pendaftaran....aku expect yang aku akan hidup happy giler kt unimas,nmun ribut pasir sudah pun melanda sbelum tengahari...aku memang amat mengharapkn yg aku akan sbilik dgan budak yg satu kepala,nakal2 sma cam aku....i really hope that our dorm was look like a paradise,but unfortunately,its seem much similar as a place to store the organic fertiliser a.k.a shit!

back to reality,msok2 jak gate unimas,aku terus ke kolej sri samarahan @ kolej seroja..aku trnampak kelibat si dia(fuckimak gel)...aku dpat merasakn diri ku dlam bhaya apabila aku mlihat seorg budak pendek dan berfikir dia akan membawa masalah kepda aku...semasa pendaftaran aku cuba untuk menjauhi diri dgan dia,kerana aku berpendpat jika aku berada trlalu hmpir dgan nya,aku akn menjadi roomate nya...oleh kerana si fuck ini sgguh lembap ketika membuat pendaftaran,lantas aku potong beliau,untok terus mara kehdpn dgan hrapan aku x brkongsi blik dgan beliau...apabila sttel suma,aku trus ke blik untok mngemas brang2an aku.hmpir stengah jam di blik,aku dgan komfiden nya berhrap bhawa aku x brkongsi blik dgan mamat poyo i2...hrpan ku punah apabila dgan selamba nya beliau masok ke blik ku dan memberi salam,aku mnjawab slam dgan hati remok...
bermula la prjlanan hidup di asasi dgan brkongsi blik dgan budak yg 100 percent differ from me...for the first day,our first conversation were included about football,one of my favourite topic whenever chat with others..beliau dgan megah nya berkata bhawa man.u adalah team yg pling hebat di planet,aku yg amat tidak meminati man. u mula mencanggah,bhwa man.u tidak la shebat mana krana klah di tgan barcelona final chmpions league season 08/09...dia terus berkata yg barcelona bermain ibarat sampah tidak secantik man.u,dan keklahn man.u adalah nsib,dan man.u la yg mnguasai permainan ketika itu,..hati ku mula panas,how come this shit trlampau megah2an man.u,sdangkan sweater beliau adalah sweater chelsea????i wonder how??i wonder why?????dan dia mula berkata bhwa kelntan adalh negara yg maju,berbeza dgan sarawak krana srwak hnya ada hutan dan tiada bndar....aku mula kehairanan,mcmna budak nie tahu srwak hnya hutan,sdgkn bru first tyme msok srwak...
aku introduce dirku dgan melabelkn yg aku dri sbah bukan srawak...di saat ini lah sgla luahan the fucking gel mula terurai...luahan nya tentang sarawak dan community di srawak.....
bersambung............................................

tggu kan edisi ke 2...slepas ini......

Tuesday, August 24, 2010

malas itu common!!

Masa terus berlalu...ya masa terus berlalu...teruskan masa,sila berlalu....akan tetapi,dpatkah masa di undur...tidak...tidak.....hai kepada dashboard blog ku yang tidak la attractive ini,aku mahu kau tahu,ketiadaan hasil nurkilan ku bukan lah disebabkan aku malas,tapi kini..aku menjadi smakin busy....'common excuse' for malaysian,but i'm not,...i'm spanish..haha...
wahai dashboard blog ku...aku hanya mampu untuk merencana kn bebrapa butir ayat,hanya untuk memastikan yg kau masih lagi wujud dan tidak ditelan dek kemalasn ku....orait...see u next tyme...

Saturday, July 31, 2010

Boring Kpada Masyuk!!

Today,31/7/10...aku memulakn hidup ku bgn dlm keadaan kesejukan baring di antara Farhan yg tgh brbungkus dan Doman yang tidak brbaju.....Tuan punya rumah,Nas mgerakkn kmi semua untuk prsedian bersukaneka...Semua lantas bgn dri tmpt beradu kecuali seorg yang sudah diketahui kelambatn nya...Din Dang(izzudin Pendang)...apabila semua pekerjaan telah selesai,Doman mngetahui kami mlayari bahtera mnuju blik ke UNIMAS untuk mghadiri sukaneka atas dasar kesian kepada skuad MPP..kehadiran kami d UNIMAS,di smbut hangat oleh para pnyokong kami Iaitu skuad katak2 dan belalang di tepi kolam bagi mnyaksikn kehebatan kami....
Program dimulakn dgn pmbahagian kumpulan yg mnyaksikn semangat setiakawan antara kami tergugat apabila hnya dibenarkn hnya 3 lelaki untuk satu kumpulan..di sini lah brmulanya perperangan antara skuad DOMAN HOT dan RETRO yg masing2 diketuai oleh doman dan sam...sbelum brmulanya prperangan,kedua 2 pasukan brkomplot untok memasuki Final brsama2....prtmbahan ahli brlaku lagi,dimana kami mndapatkn khidmat kechik(irfan) dan kazen AB(zailan) untuk mnguatkn lagi skuad kami yg sudah sedia kuat...haha..
untok game yg prtama iaitu telematch,aku brgnding dgn sam n din untuk acara lari kaki brikat,sbelum prmulaan acara,team aku telah mrancang strategi bagi memastikn kami brada d tempat yg prtama...dannnnnnn ia nya mmbuahkn hasil,apabila kami brjaya mngungguli acara lari kaki brikat,nmun scara kseluruhn nya,kami tewas kpda skuad Doman akibat kesilapn strategi bgi acara mngisi air dlm botol...haha...bgi acara brikutnya,talam bracun,we only managed to grab 3rd place..haha





bagi acara sterusnay,sam n kazen ab(zai)mnunjukkn bakt mereka brmain bola bracun,pabila mnjadi tonggak skuad kami untuk mendpt tmpat prtama..trnyata strategi attack tanpa belas kasihn byk mmbntu kami untuk mng...haha...program di akhri dgn skuad RETRO mndpt 3 hadiah...dan hadiah trsebut seakan2 sudah hmpir habis kuantiti apabila diletakkn di blik din,apabila ramai pngunjung blik din makan brsama hadiah trsebut..haha(trmasuk aku skali)...aku share sdikit gmba untuk di tengok2...nice one!

Friday, July 23, 2010

EXAM WEEK AROUND THE CORNER FLAG!


Semestinya exam mbawa pelbgai rasa @ feeling kpda suma student xkira yg msih brtadika hingga la budak universiti...bgi ssetengah org,exam adlh bnda yg dtggu,nmun exam juga adalh bnda yg pling mnakutkn dan mnyeram kn...bagi aku yg agak kureng nie,exam week adalah week yg pling tension skali..di tmbah lagi dgn asignment brtubi2,trutama nya dri klas crit think(ct)..sbagai bakal pemain bolasepak barcelona,adakah prlu untuk aku mnangkap labah2 mngunakn btol?ia lnsung x logik skali...ia lansung x mampu mnajamkn lagi skill yg sudah sdia ada dlm diriku ini...sgt mrunsingkn...hissssh(mngeluh)..exam bio n chemy seakn2 sudah brsedia untuk mnjemkn lagi otak ku...tapi,xpa.demi mncapai cita2 kita hrus brsedia dan tabah mngharungi dugaan...

kalo di pkir2,agak x logik bgi pelajar untuk x mnyukai exam,krna exam adalah pnentu untuk kita gagal @ tidak...jika kita brharap untuk x exam,adakah kita x mrasa pelik knpa kita hrus blajr?x logik kn...kmform la kita ada tujuan untuk bljar..tujuan nya adalah mudah...adalah untuk lulus dlm exam...jdi anggap la exam i2 pnting...hahaha..rasa mcm dekan jak...

jadi..disini saya akn brkongsi tips untuk brjaya dlm exam...First pgi la ke cais smpai pkul 4 pagi...pstikn controller dan laptop dbawa brsama...ia akn mmbntu anda..haha.2nd,pstikn gel rmbut sntiasa dpakai...ia mmbntu anda untuk mnghfl dgn lebih mudah..that's all...astalavista!

Wednesday, July 21, 2010

HUJAN TURUN LAGI!!!!


hujan turun lagi...dan ak mrasa sngt kecewa...hati ku remuk bak kaca dhempas ke batu pecah brderai...sungguh pun org mngata kn hujan i2 rahmat...nmun,pa bila hujan i2 trun d wktu ptg @ lbih spesifik lagi wktu riadah..aku x akn dpt mnerima konsep,"hujan mmbwa rahmat"...FYI,aku mmg x ska mun x dpt men ptg2...len rsa eyh..mcm budak ompuan jak dudok dlm dorm kalo wktu riadah.....ku sgt boring!!!!!!!!kalo da dwn futsal brsertakn dgn turf rmput,bru la ku x endah ujan turun ka x....dpt juga ku men dgn kengkwn...byk juak pluh kuar....nie x...dudok brhdpn ngan lappy jak...boring nya...rsa mcm mlakukn aktiviti yg x mnyihatkn jak...bontot!!!! 

Tuesday, July 20, 2010

PEGI UNIMAS!

sebenarnya....nang xda papa mok di tulis....cuma lmak dah x update blog...besa la...mls la kmk tok....ku tgkcdak irfan ngan syam mala la update blog...yala ku update jak...xda pa mok di tulis gk...yg pntingku must study hard....ku x mok klh n ku mmg x ska pun klh...ku mokmng jak...nak lwn suma org wlaupun ku tok x la hbat ney...hahaha

Wednesday, March 31, 2010

Arsenal vs Barcelona



Match result: 2-2

Scorer:Ibrahimovic(46,59) ,Walcott(69) ,Fabregas(85)=*Pen*

 Summary

                                           Pagi tadi ku da tgk  barca lwn arsenal.

                                          game nya nang bes la,cra 22 team ya passing 

         bol nang kck.Tapi yang mistake nya...ku cma smpat tgk tyme second half jak...xtauk phl...xsedar ku hp ku brbunyi pagi tdk.......second half cun2 dah start tyme ku tgk ya...bberpa second jak ref bnyikan wisel..barca players alu men pass2 jak...bola da kt prncang utama barca,Xavi henandez(slh sorg player fberet ku).alu d lob nya bola ya,cun2 kt path ibrahimovic running,alu dcutting nya bol ya n bola itu dgntung nya Almunia...first gol 4 barca.....slepas ya,barca msih gik mngekalkn rentak nya...dan skali lagi xavi chip kn bola ya kt path ibrahimovic,mcm besa la..mun dah dlm penalty box...blast nya trus la bola ya...GOLLLL!!!!srenok nya asa ku..hahahaha.barca score gol 2nd kt away...hahaha...game restart,kali tok,Wenger subs kn theo walcot ngan sagna....slh2...walcott msuk,sagna kuar...hahaha..walcott pun impak memang superb la...running nya laju eyh,smpe maxwell xdapt kepung...bola cun2 kt kaki walcott,alu la biak ya running,dribble nya bola ya,klh gk maxwll..GOLL!! 4 arsenal,klihtn Wenger krgembiraan..hahahaha...henry msuk gnti ibrahmovic,suma pnonton supprt nya....mlg tdk berbau,walcott cross bola cun2 kt bendnar,bis ya panjai ya head bola kt Fabregas,tyme ya mmg dah kt dpn tiang gol la,p...fabregas ggugok...kaki nya tersngkut kt kaki puyol...alu la gugok lam penalty box..PRITTTTT!!!ref spotted to penalty box n red card given to puyol...puyol is off....FABregas pun mngmbil penalti ya....gol!!!shit alu eyh...tp,blsn nya...fabregas injured la tyme nya celebrate ya...hahaha..That is the whistle....match draw,2-2...syg eyh..p xpa kat ou camp jaga cdak..hahaha.dah la fbregas xdpt men ...hahaha.puyol n pique pun xdpt juak...x guna eyh...bah,ya jak la...mls ku nak tlis gk.hahaha

                                           


Tuesday, March 30, 2010

apa2 aje!


  • tok la sbhagian drpda kwn2 ku d skull saensri......beri,pjul,pojan......hahaha
  • suma gk x sedar d gmba....

Sunday, March 28, 2010

Pglaman pahit seumur hdup.

Slepas saja match bola team aku dgn skolah vokasinal bn2lu....yg juga beraher dgn kklhn 2-1....

sgt mnyedihkn........sbulat suara,teem aku brpkt nak mndi kolam.....dgn persetujuan yg sdah 

dicapai antara coach,aher nya dpt juak ku mndi kolam......rsa exited nya mndi kolam nang xdpt digmbrkn lagik....besa la....dah 5 tahun x mndi kolam.....msuk jak gate kolam renang ya....nang suma jak snyum2.hahahaha.besa la ya....pa gk ku,tgk geng trus lompat..alu la brekot pgi tngah2 kolam ya.nak try skil bru jumping lam kolam....busshhhshshhh!!!!msuk jak lam air...alu rsa cemas mlnda jwa ku....kaki knan ku cramp(byk gylak lactic acid kali)hahaha.nak mgapungkn drik.kmfm xdpt dah....skitar ku nang bru jak....ku nmpk air jak.nak jrit,ney dpt...lam air....pa bleh buat...ku men2 jak tgn ku..mgarapkn da org nmpk ku sdang lemas..kra2 cam 3 mnit lam air,ku dah mati akal...ku dah xda nfs.rsa cam dah pgsn dah ku....bdn ku asa ilek jak...tba2 ku asa cam da org trik bdn ku nait atas,p ku gk x sdar...sdar2 ku dah bring atas lntai,xlmak jak ku recover...kra2 50 saat cmya..ku start strecting kaki ku lok.....bis ya smbg gk mlompat lam kolam renang ya.....tpi aku sgt2 brsyukor ngan ALLAH taala...sbab lgik mmbenarkn ku lagik brnafas...tok la memory ku spnjg hyat ku....gracias....adios.

Saturday, March 27, 2010

Messi the magnificient!


the best ever striker.....

First step to Destiny!!!1


ermmmm...notink 2 talk about....deeply hurt after sank by smk assyakirin 2-1.....first time blogger....a bit strange assault my priceless heart....hahaha...juz kidding..