Friday, November 19, 2010

Final exam


Hai....
fianl exam...sgt susah dan sgt membantu kita...
seprti yg kita sedia tahu...semua student tidak kira budak tadika,UPSR,PMR,SPM n Universty...semua tkut dgan fenomena 'exam'...aku sbenarnya sgt la mlas nak explain psal final exam..aku cuma suka explain pasal apa d buat smentara mnunggu result

semestinya kita perbnyakkn doa...ia adalah cara kita mmohon permintaan kepada Allah,dismping itu mndekatkn diri dgan Allah..berbeza memohon permintaan dgan memuja kubur,ia adalh syirik mahupun khurafat,(mcm ustaz punya ceramahkn)haha..biasa lah....

Budaya di m'sia...seprti yg suma tahu,org kita mngharap lebih tapi action nya kurg...aku mbil perptah nie dri peribahasa english..(baca lh buku falsafah terbitn bruce lee,beliau sgt hebat berphilosphy..berbalik kepada isi utama,mgharap yg lebih,tapi effort kurg..ia sgat sinonim dgan aku swaktu aku SPM dahulu...selps ssaja SPM,smgat bis aku konfiden straight A's..last2 slack..haha.xpa,aku sgat bersyukor..mmg effort aku sgat la kurg terutamanya subjek chemistry..xpa2..yg pnting aku berjaya ke pringkat seterusnya(kiranya still on the track la) untuk mngapai cita2 ku..mmbeli kereta dan rumah sndiri...
cita2 terbesar dlam jiwa ku yg sudah lama tersemat dri ku darjah 2 lagi....so,untok exam kali ini,mmg aku dgan konfiden aku x dpat 4 plat,so aku chill sntiasa..dgan hrpn result aku xla seteruk mana..masa exam,aku chicken pox,tersgat sgt la sengsara,aku x dpat blja beyond the limit,wktu mnjawab,aku berasa x selesa,rasa gatal menular ke seluruh pelusok bdan ku,mnyebabkn aku kerap ke tndas,untok mnyapu ubat gatal..so target ku untok exam kali ini,adalh 3 ke atas saja,insallah...

apa2 pun my prediction for 4 plat cadidates are,suffian n luther..i can see there were struggle really hard...i admit that,i am jeles wif their credibilities n spirit...i hope next sem,i dpt jadi lbih rjin n bersemangat pergi ke kuliah n tutorial class,even hnya skali saja aku ke klas tutorial..


Tuesday, November 9, 2010

update blog~

aku mghadapi chicken pox 2 mggu yg lepas...dan alhamdulilah sudah kmbali pulih...syukor kepada Allah.tidak lupa rakan2 ku yg bnyak mmbantu mmberi tips dan semangat untuk terus bermati2an mnjawab final exam.....ok i2 saja untuk kali ini..ada masa update gk..orait.apa2 pun...malaysia boleh...