Wednesday, August 25, 2010

indah nya jika aku tiada roomate!!


Dashboard blog ku!

engkau lah tempat aku bermadah bicara....kau la tempat aku menaip isi hati ku yang terbuku ini...
i wish i could possesed a dagger that could rewind the past..(Prince persia influenced me a lot)..kalo bleh,kmform dah lma aku datang aher ke unimas wktu first2 dtang dulu...kalo mak aku x skema,kmform aku dah daftar sminggu lepas tarikh pendaftaran....aku expect yang aku akan hidup happy giler kt unimas,nmun ribut pasir sudah pun melanda sbelum tengahari...aku memang amat mengharapkn yg aku akan sbilik dgan budak yg satu kepala,nakal2 sma cam aku....i really hope that our dorm was look like a paradise,but unfortunately,its seem much similar as a place to store the organic fertiliser a.k.a shit!

back to reality,msok2 jak gate unimas,aku terus ke kolej sri samarahan @ kolej seroja..aku trnampak kelibat si dia(fuckimak gel)...aku dpat merasakn diri ku dlam bhaya apabila aku mlihat seorg budak pendek dan berfikir dia akan membawa masalah kepda aku...semasa pendaftaran aku cuba untuk menjauhi diri dgan dia,kerana aku berpendpat jika aku berada trlalu hmpir dgan nya,aku akn menjadi roomate nya...oleh kerana si fuck ini sgguh lembap ketika membuat pendaftaran,lantas aku potong beliau,untok terus mara kehdpn dgan hrapan aku x brkongsi blik dgan beliau...apabila sttel suma,aku trus ke blik untok mngemas brang2an aku.hmpir stengah jam di blik,aku dgan komfiden nya berhrap bhawa aku x brkongsi blik dgan mamat poyo i2...hrpan ku punah apabila dgan selamba nya beliau masok ke blik ku dan memberi salam,aku mnjawab slam dgan hati remok...
bermula la prjlanan hidup di asasi dgan brkongsi blik dgan budak yg 100 percent differ from me...for the first day,our first conversation were included about football,one of my favourite topic whenever chat with others..beliau dgan megah nya berkata bhawa man.u adalah team yg pling hebat di planet,aku yg amat tidak meminati man. u mula mencanggah,bhwa man.u tidak la shebat mana krana klah di tgan barcelona final chmpions league season 08/09...dia terus berkata yg barcelona bermain ibarat sampah tidak secantik man.u,dan keklahn man.u adalah nsib,dan man.u la yg mnguasai permainan ketika itu,..hati ku mula panas,how come this shit trlampau megah2an man.u,sdangkan sweater beliau adalah sweater chelsea????i wonder how??i wonder why?????dan dia mula berkata bhwa kelntan adalh negara yg maju,berbeza dgan sarawak krana srwak hnya ada hutan dan tiada bndar....aku mula kehairanan,mcmna budak nie tahu srwak hnya hutan,sdgkn bru first tyme msok srwak...
aku introduce dirku dgan melabelkn yg aku dri sbah bukan srawak...di saat ini lah sgla luahan the fucking gel mula terurai...luahan nya tentang sarawak dan community di srawak.....
bersambung............................................

tggu kan edisi ke 2...slepas ini......

5 comments:

  1. harap maaf,aku x pandai menulis krangan yg cantik.

    ReplyDelete
  2. sial eh..nya mdh swak xmaju..shit !

    ReplyDelete
  3. hahahahahahahahahahahahaah perey ku baca

    ReplyDelete